Reis van kinderen en minderjarigen

Reis van kinderen en minderjarigen

Voor de routes in Frankrijk

  • Kinderen jonger dan 12 jaar moeten vergezeld zijn van een persoon van boven de 18 jaar.
  • Minderjarigen tussen 12 en 16 jaar mogen zonder begeleiding reizen op voorwaarde dat ze hiervoor een schriftelijke toelating hebben van hun wettelijke vertegenwoordiger.

Je kunt hier een modelbrief downloaden voor de schriftelijke toelating van minderjarigen tussen 12 en 16 jaar die zonder begeleiding reizen:


Pour les trajets des mineurs hors de France :

  • Toelating om het grondgebied te mogen verlaten, ondertekend door de ouders (of wettelijke voogd), samen met een kopie van een identiteitsbewijs van de verantwoordelijke ondertekenaars.
  • Identiteitsbewijs.

Vanaf 15 januari 2017 mogen minderjarigen die niet vergezeld zijn van een persoon die het ouderlijk gezag over hen uitoefent, het grondgebied niet meer zonder toelating verlaten. De toelating om het grondgebied te mogen verlaten is van toepassing voor alle minderjarigen die in Frankrijk verblijven, ongeacht hun nationaliteit. Het toelatingsformulier om het grondgebied te mogen verlaten moet opgemaakt en ondertekend worden door een ouder (of wettelijke voogd) en vergezeld zijn van een kopie van een identiteitsbewijs van de ondertekenende ouder. Meer informatie vind je op de ‘site officiel de l’administration française’.

Kinderen tussen twee en twaalf jaar

Geniet een *korting van 25% op het ticket van je kind(eren); toon bij het instappen een identiteitsbewijs voorzien van een foto en geboortedatum. Zo simpel is het.

Indien nodig, kan een geboorteakte dienen als identiteitsbewijs van het kind, mocht je geen ander document op zak hebben.

Reis je met een klein kindje? Denk er dan aan om een stoelverhoger mee te brengen. Zo kan je oogappel meegenieten van het mooie landschap!

*De toepassing van deze korting wordt bepaald door de verkoopvoorwaarden van onze partners.

Baby’s van minder dan twee jaar

Geniet een *korting van 50% op het ticket van jouw baby(‘s); toon bij het instappen een identiteitsbewijs voorzien van een foto en geboortedatum. Zo simpel is het.

Indien nodig, kan een geboorteakte dienen als identiteitsbewijs van het kind, mocht je geen ander document op zak hebben.

We wijzen je er op dat het omwille van de veiligheid van je kind verplicht is om voor kinderen tussen 0 en 3 jaar een autostoeltje voor baby's mee te brengen (niet door BlaBlaBus verstrekt). We raden je ook aan om een kinderzitje mee te brengen voor kinderen tussen 3 en 12 jaar (niet door BlaBlaBus verstrekt, niet verplicht). Je kunt gebruikmaken van onze autogordels om de zitjes vast te zetten.

*De toepassing van deze korting wordt bepaald door de verkoopvoorwaarden van onze partners.