Stap makkelijk op

Capitaine Ouibus embarquement

E-ticket

Bij het instappen heb je je wachtwoord niet nodig, enkel je identiteitskaart en ticket.

Tijdens het boeken kun je kiezen of je je ‘ticket’ opslaat of afdrukt (PDF-document). Op het ticket staat alle nuttige informatie voor je reis vermeld. Die informatie kan bij het instappen door de BlaBlaBus-kapitein worden opgevraagd.

Je bent echter niet verplicht om je ticket af te drukken en op papier voor te leggen. Je kunt het ook digitaal opslaan.

Embarquement vérification papiers

Identiteitsdocumenten

Route in Europa
Kom je uit Frankrijk of Europa (Schengenzone): identiteitskaart of paspoort waarvan de geldigheidstermijn nog niet verstreken is.

Kom je uit een niet-Europees land (buiten de Schengenzone): geldig paspoort, visum indien nodig.

Routes naar of vanuit het Verenigd Koninkrijk :
Het Verenigd Koninkrijk behoort niet tot de Schengenzone. Op de BlaBlaBus-routes vanuit of naar het Verenigd Koninkrijk voeren de plaatselijke autoriteiten systematisch identiteitscontroles uit. Alle reizigers (inclusief kinderen) moeten in het bezit zijn van hun eigen paspoort of identiteitskaart waarvan de geldigheidstermijn nog niet verstreken is. Dit geldt voor alle burgers uit de Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland.

Klik hier voor meer informatie over de vereiste visa >>

Valises en soute

Bagage

Handbagage
Met handbagage bedoelen we je persoonlijke spullen die opgeborgen kunnen worden in de opbergruimte boven de zetels of onder de zetel.

Bagage in de bagageruimte
Alle bagage in de bagageruimte (behalve kinderwagens) moet voldoen aan de volgende kenmerken:

  • Afmetingen: de bij elkaar getelde afmetingen (lengte + breedte + hoogte) van je bagage mogen niet meer zijn dan 200 cm. L + B + H = ≤ 200 cm. Het is net een wiskundige formule, maar écht het valt mee :-)
  • Gewicht: max. 20 kg

Volledig dichtgevouwen kinderwagens mogen gratis mee in de bagageruimtes en tellen niet mee als bagage. Alle bagage moet voorzien zijn van een label met de naam, het telefoonnummer en het adres van de passagier. We raden ook aan om je e-mailadres te vermelden.

Kom alles te weten over de toegelaten bagage >>

Kinderen en minderjarigen

Voor de routes in Frankrijk
Kinderen jonger dan 12 jaar moeten vergezeld zijn van een persoon van boven de 18 jaar. Minderjarigen tussen 12 en 16 jaar mogen zonder begeleiding reizen op voorwaarde dat ze hiervoor een schriftelijke toelating hebben van hun wettelijke vertegenwoordiger.

Voor routes buiten Frankrijk
Ben je minderjarig en wil je buiten Frankrijk reizen: toelating om het grondgebied te mogen verlaten, ondertekend door de ouders (of wettelijke voogd), samen met een kopie van een identiteitsbewijs van de verantwoordelijke ondertekenaars, identiteitsbewijs.

Baby’s van minder dan twee jaar
Baby’s die op de dag van vertrek tussen 0 en 24 maanden oud zijn, reizen voor halve prijs. Bij het opstappen moet je het identiteitsbewijs van je kind voorleggen.

De vereiste toelatingen bekijken en downloaden >>

Personen met een handicap

Ben je een rolstoelgebruiker of begeleid je iemand met een handicap? Dan wordt vanaf de reservering alles geregeld voor een geslaagde reis, in het BlaBlaBus-station en onderweg.

Reservering
Geef bij de reservering aan dat je beperkt mobiel of een begeleider bent.

Neem ten minste 36 werkuren vóór je reis contact op met onze Klantendienst op 070 300 042 (€ 0,30/minuut) om af te spreken op de dag van vertrek. Je wordt ontvangen en geholpen door het BlaBlaBus-personeel en/of je kapitein.